• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


017 1
Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 & ώρα 19.30, εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση της διεθνούς φήμης ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου, με τίτλο "Οι Θησαυροί μου" , στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά ).

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τους " κλεμμένους " Αρχαιελληνικούς Θησαυρούς που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορα Μουσεία του εξωτερικού.


Στα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου τα εν λόγω γλυπτά "ζωντανεύουν", με έντονο το δραματικό στοιχείο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διεκδικήσουν τον επαναπατρισμό τους.
>>>>>>> Η έκθεση εστιάζει στο Αρχαιοελληνικό κάλος λειτουργώντας έτσι ως συνδετικός κρίκος με το παρελθόν , σε μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της "χαμένης" μας ταυτότητας .
>>>>>>> Πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα της έκθεσης έχει και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δίνοντας έτσι μια χιουμοριστική πινελιά στο θέμα , όπου η ζωγράφος τολμά να "κλέψει" από το Μουσείο του Λούβρου όπου βρίσκεται και μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διάφορες Μητροπόλεις του κόσμου να καταλήξει τελικά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
>>>>>>> Στην έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο " Οι θησαυροί μου ", τίθεται ξεκάκαθαρα & διεκδικητικά το σοβαρό ζήτημα της επιστροφής των Ελληνικών μαρμάρων .
>>>>>>> Έχουν γίνει ήδη μακροχρόνιοι αγώνες για το συγκεκριμένο θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια , και η έκθεση αυτή αποσκοπεί με πρώτο σταθμό την Αθήνα να συνεχίσει το ταξίδι της και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, μεταφέροντας έτσι τη φλόγα της προσμονής των Ελληνικών θησαυρών πίσω στη γενέτειρά τους .
>>>>>>> Στην έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο " Οι θησαυροί μου ", θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Κέντρων και Συλλόγων UNESCO, Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Β. Αμερική κος Ιωάννης Μαρωνίτης, επιπλέον θα υπάρχει η ευγενική εκπροσώπηση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Ελληνικών Γλυπτών / International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures, κου Γεωργίου Βάρδα .
Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.