• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ένας σημαντικός πολιτιστικός φορέας που δραστηριοποιείται στην παροχή δομών, ανθρωπιστικής βοήθειας και υποστήριξης σε μειονεκτούντες και πρόσφυγες συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα CREATIVE PRISMA χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERASMUS +)
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων UNESCO κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε: «Το πρόγραμμα CREATIVE PRISMA αντιμετωπίζει την τρέχουσα κρίση των προσφύγων, η οποία πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί πρόκληση για την υποδοχή, την ένταξη και την απασχόληση προσφύγων που προέρχονται από ζώνες συγκρούσεων. Η απασχόληση των προσφύγων είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους και για την ένταξή τους στην κοινωνία, στην οποία θα διευθετήσουν και θα καταπολεμήσουν την περιθωριοποίηση, την εγκληματικότητα και τον φανατισμό, τα οποία αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη τρομοκρατικών ιδεών και δράσεων.»

Ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος CREATIVE PRISMA είναι η Boreal Innovation, ένας τοπικός αναπτυξιακός συνεταιρισμός και ένας συνεταιρισμός υποστήριξης επιχειρήσεων στην Γαλλία. Οι συνεργάτες εκτός από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, είναι, η εταιρεία παροχής συμβουλών και ανάπτυξης λογισμικού IDEC, η CESIE, παροχή στήριξης σε μετανάστες και αναπτυσσόμενες χώρες, η FAMYLIAS ένα Συνεταιρισμό Κοινωνικής Πρωτοβουλίας και η PADIL, μια τυνησιακή αναπτυξιακή υπηρεσία που στοχεύει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τους πρόσφυγες, παρέχοντάς τους δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ειδικές δεξιότητες για τη μόδα, προκειμένου να τους υποστηρίξει ώστε να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητες και να συμπεριληφθούν στην τοπική κοινωνία.

Οι ομάδες-στόχοι του προγράμματος CREATIVE PRISMA είναι μετανάστες / πρόσφυγες που επιθυμούν να δημιουργήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις μόδας. Συγκεκριμένα, οι στόχοι του προγράμματος είναι:
- Να συγκεντρωθούν καλές πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων που διαχειρίζονται μετανάστες και πρόσφυγες
- Ενίσχυση του ανοικτού διαλόγου μεταξύ των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών στον κοινωνικό τομέα
- Να αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό υλικό, βασισμένο σε ορθές πρακτικές και περιπτωσιολογικές μελέτες, καθώς και σε ευρωπαϊκές αξίες για την ισότητα των φύλων
-Εφαρμογή εφαρμογής κινητής εκμάθησης
- Ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικών επιχειρηματιών στο διαδίκτυο και υποστήριξη της συνεργατικής μάθησης μέσω ενός μηχανισμού υποβολής νέων περιπτωσιολογικών μελετών και ανταλλαγής πληροφοριών.