• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνικό Παντοπωλείο


Δήμος: Πειραιά

Είδος δομής: Κοινωνικό Παντοπωλείο
Συμπράττων φορέας: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Διεύθυνση:Μυκάλης 51, Πειραιάς, τ.κ.: 18540
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 9.00 έως τις 17.00

Τηλ.: 216 8003076-77, 210 4222276, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δήμος: Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη
Είδος δομής: Κοινωνικό Παντοπωλείο
Συμπράττων φορέας: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Διεύθυνση: Κοτυώρων 35, Nίκαια, Τ.Κ.: 18454
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 9.00 έως τις 17.00

Τηλ.: 213 0298396, 216 8001357-58, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Είναι δομή που λειτουργεί ο φορέας Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά/ΚΟΔΕΠ και το Δήμο Νίκαιας - Α.Ι. Ρέντη και θα διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, ψυχαγωγίας κ.α. Μέσω της λειτουργίας της δομής,  θα παρέχονται  και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής  υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική  ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Το κοινωνικό παντοπωλείο διανέμει αγαθά σε μηνιαία βάση σε τουλάχιστον 100 οικογενειες. Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Η διανομή  των ειδών θα γίνεται σε σταθερή και τακτική βάση στους ωφελούμενους που τα έχουν ανάγκη. Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η δομή είμαι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή  απειλούνται  από φτώχεια (άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο που λειτουργεί η δομή,  συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων των χωρών και ανιθαγενών, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Η δομή είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης