• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


 

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10/2023

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας λειτουργεί Κοινωνικό παντοπωλείου και διανέμει, σε τακτική βάση, σε 100 ωφελούμενες οικογένειες, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, ψυχαγωγίας κ.α. Μέσω της λειτουργίας της δομής, παρέχονται  και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής  υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική  ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.                                                               
Η διανομή  των ειδών γίνεται σε σταθερή και τακτική βάση στους ωφελούμενους που τα έχουν ανάγκη. Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η δομή είμαι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή  απειλούνται  από φτώχεια (άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο που λειτουργεί η δομή,  συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων των χωρών και ανιθαγενών, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους – κατοίκους του Δήμου Νίκαιας να υποβάλλουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τα  απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου.

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.

4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού δημόσιας επιχείρησης κοινής ωφελείας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

5) Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος όλων των ενήλικων φυσικών προσώπων που διαμένουν στην κατοικία, οικονομικού έτου6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) όλων των ενήλικων προσώπων που διαμένουν στην κατοικία.

7) Βεβαίωση του χρόνου ανεργίας εφόσον είναι άνεργος ή βεβαίωση εργασίας εφόσον εργάζεται ή βεβαίωση σύνταξης εφόσον είναι συνταξιούχος. Τα παραπάνω πρέπει να προσκομισθούν για όλα τα ενήλικα μέλη που διαμένουν στην κατοικία.

 8) Βεβαίωση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νίκαιας ή την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας πως ο υποψήφιος ωφελούμενος εξυπηρετείται από ΤΕΒΑ ή όχι. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών, οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ΔΕΝ δικαιούνται τα αγαθά που διαθέτει η Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) στα τηλέφωνο  επικοινωνίας της δομής 2168001357 και 6985597917, κατά τις εργάσιμες ημέρες, από ώρα 08:30 έως 14:00 στην διεύθυνση Κοτυώρων 35 στη Νίκαια από τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, απευθύνεται ισχυρή σύσταση για την χρήση μάσκας κατά την  προσέλευση των ενδιαφερομένων.


  H δομή είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο ΕΚΤ+ πράξεων της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 και παρατείνεται έως την ένταξη των συνεχιζόμενων δομών ή την τυχόν μετεξέλιξη αυτών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027.