• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ''ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ''


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Π Α Ρ Α Κ Λ Η Τ Ο Σ

“  Ο  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΤΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΚΙΑ ΜΟΝΟ  “

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πολυχώρος του Συλλόγου

“Οι Φίλοι της Μουσικής”

Παρασκευή  20 Οκτωβρίου 2023 ώρα 21:00

 

Μια  παράσταση  μουσικοφιλοσοφίας  που μεταφέρει  το Ελληνικό πνεύμα  μέσω των Ελλήνων Φιλοσόφων, Ποιητών , Στοχαστών, με μελοποιημένα κομμάτια.

 

Ο  Δρ. φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης , εικαστικός, Βασίλειος  Αράπης αναγνωρίζοντας το έργο του Συνθέτη , διαθέτει δύο πίνακες με θέμα την ελληνική σκέψη που θα κοσμούν τη παράσταση

 

Ο συνθέτης και στοχαστής  ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ  έχει μελετήσει για πάνω από δύο δεκαετίες   τον Ελληνικό Πολιτισμό στοχεύοντας στο να κατανοήσει το  αξιακό σύστημα που θέτει το πλαίσιο  μέσα στο οποίο  ο άνθρωπος επιδιώκει  να ζήσει αρμονικά με το περιβάλλον -φύση.

Ο Παράκλητος μέσα από το έργο του ,μας φέρνει σε επαφή ,με τους Διανοητές- Στοχαστές- Ποιητές που γέννησε αυτός ο τόπος και  μας οδηγεί  στην πηγή της αέναης φύσης μας. Ενδεικτικά αναφέρω  (Οδ. Ελύτη, Γ. Δροσίνη ,  Γ. Σεφέρη, Απόστολο Μαμέλη, Δημόκριτος, Ηράκλειτος, Δημόκριτο, Σωκράτη, Διογένη κλπ. )   των οποίων  το βάθος της ποίησης τους, καθώς και του στοχασμού τους παρέμεινε ανεξιχνίαστο.

Συντελεστές:

ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ: ΣΥΝΘΕΣΗ -ΠΙΑΝΟ

Συμμετέχουν:

Νικόλαος  Παινέζης: Βαρύτονος

Μαριλένα Κυριακοπούλου: Σοπράνο

Παναγιώτα Ψυρογιάννη: Σοπράνο

Ζωή Βαλή: Μέτζο

Παρουσίαση –Αφήγηση

 Δήμητρα Φωτοπούλου: Ηθοποιός

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Α. Ζώνη: 20 Ευρώ / Β. Ζώνη: 15 Ευρώ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ     ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα