• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ


                

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 

 

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών δράσεων της Τεχνοδράσης (International Action Αrt) και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων λειτουργούν εκπαιδευτικά σεμινάρια κοπτικής ραπτικής. Απευθύνονται σε ενήλικες που είναι μέλη ή φίλοι του Ομίλου και καλύπτουν όλα τα επίπεδα, από αρχάριους μέχρι και προχωρημένους.

Η διοργάνωση των εργαστηρίων κοπτικής – ραπτικής έχει διπλό στόχο:

  • Αφενός είναι ένας τρόπος να δώσουμε χρηστικές τεχνικές στην οικογένεια αλλά και στοιχεία επαγγελματικής κατάρτισης σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, που καθημερινά εντείνεται.
  • Αφετέρου τα άτομα μέσα στις μικρές συντροφιές να αναδείξουν τα ταλέντα και την μοναδικότητα τους , να κοινωνικοποιηθούν και να γίνουν μέρος ενός δημιουργικού συνόλου.

Ο βασικός κορμός των μαθημάτων περιλαμβάνει άριστη γνώση γεωμετρικού πατρόν, καθώς και όλες οι τεχνικές ραφής ενδύματος, μεταποίηση και μετατροπή ρούχων, κόντεμα, στένεμα, φάρδεμα κάθε ρούχου, που μπορεί να αλλάξει μορφή και να χρησιμοποιηθεί εκ νέου χωρίς καθόλου κόστος.

Οι μαθητές θα διδαχθούν θεωρία με παροχή φυλλαδίων και πρακτική εξάσκηση στην ραφή και στην πρόβα ,με αποτέλεσμα την τέλεια εφαρμογή των ενδυμάτων.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό χώρο, πλησίον του κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας, όπου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του COVID-19.

 

Ξεκινούν νέα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων επιπέδων τον Οκτώβρη!

 

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια κάνοντας την αίτηση σας.

Μπορείτε να τη βρείτε στο site μας:

https://docs.google.com/forms/d/1wD7D-vtJyR7dPr27isflNixBGhFiBYXVDS-sLQkpaIo/edit,

ή να μας στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εναλλακτικά μπορείτε να μας βρείτε στα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

(Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Νίκαια) και στα τηλέφωνα: 210 4967757 / 210 4179797,

που λειτουργούν 09:00-19:00 καθημερινά.