• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ


To νέο κτίριο των δομών κοινωνικής ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, επισκέφθηκε σήμερα ο εξοχότατος πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, Anar Huseynov. Τον πρέσβη ξενάγησε στους νέους χώρους ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, ενώ τον ενημέρωσε για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του ομίλου με επίκεντρο τον άνθρωπο μέσα από την υλοποίηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επίσης, εξετάστηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ του ομίλου και της πρεσβείας.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων της Ουκρανίας, αφού ο Όμιλος στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους έχοντας δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που φιλοξενεί οικογένειες με παιδιά στον οποίο επίσης ξεναγήθηκε ο πρέσβης και διαπίστωσε  ιδίοις όμμασι τις καλές συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι οικογένειες φιλοξενούνται σε έναν ανεξάρτητο όροφο της νέας Δομής Αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπου έχουν καθημερινά φροντίδα τόσο σε θέματα υγιεινής, με ανεξάρτητα μπάνια, ντουζιέρες, πλυντήρια, όσο και σε πρωτοβάθμια ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπλέον, υπάρχει τραπεζαρία με καθημερινά πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα και χώρος διημέρευσης με τηλεοράσεις και βιβλιοθήκη.